Huvilan Omistajille

Huvilan Omistajille

Tälle sivulle on kerätty ohjeita ja materiaaleja Mökkivuokra palveluun liittyneille huviloiden omistajille.

Mökkivuokran Hallintapaneeli

Kirjaudu sisään hallintapaneeliin.

Mökkivuokran hallintapaneelin kautta pääset muokkaamaan kohteesi profiilin tietoja ja päivittämään sen varauskalenteria. Tekemäsi muutokset päivittyvät Mökkivuokra ja Cottagefinland sivustoille.

Alta löydät ohjeistukset tärkeimpien hallintapaneelin toimenpiteiden tekemiseen. Mikäli sinulla herää kysymyksiä hallintapaneeliin liittyen, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen:

info@mokkivuokra.fi

Kalenteri integraation lisääminen

Mikäli käytät varaustesi hallinnointiin Google kalenteria, tai palvelusi on listattuna Airbnb, Booking.com tai Homeaway -palveluissa, pystyt lisäämään kalenteri integraation Mökkivuokra palveluun. Integraation avulla näissä palveluissa tehdyt varaukset näkyvät automaattisesti myös Mökkivuokran varauskalenterissa. 

Huomioithan, että Mökkivuokran kalenteriin lisätyt varaukset eivät päivity automaattisesti muihin kanaviin. 

Löydät ohjeet integraation lisäämiseen alla olevasta linkistä.

Ohjeet kalenteri integraation lisäämiseen.

Varauskalenterin manuaalinen päivittäminen

Kohteisiin, joissa varauskalenteri on ajan tasalla tulee tilastojemme mukaan enemmän varauksiin johtavia yhteydenottoja. Suosittelemme päivittämään varauskalenteriin kaikki mahdolliset ajankohdat varatuiksi, jolloin kohde ei ole asiakkaiden varattavissa. Ajan tasalla oleva kalenteri vähentää myös omistajan työtä, kun ylimääräisiin yhteydenottoihin vastaamiseen ei kulu aikaa.

Löydät ohjeet varauskalenterin päivittämiseen alla olevasta linkistä.

Ohjeet kalenterin päivittämiseen.

Hinnasto

Suosittelemme lisäämään kohteen profiiliin mahdollisimman tarkan hinnaston eri ajankohdille, sekä mainitsemaan hinnastossa mahdollisista lisäpalveluista. On asiakkaan kannalta houkuttelevampaa tehdä varauspyyntö, kun kaikista mahdollisista maksuista on ilmoitettu etukäteen. Tarkka hinnasto vähentää myös omistajan työtä, kun hintakyselyihin vastaamiseen ei kulu aikaa.

Hinnastosta on hyvä löytyä seuraavat asiat:

- Yöpymisen hinta eri ajankohtina mahdollisimman tarkasti.

- Hinnat eri lisäpalveluille, kuten loppusiivoukselle. 

Muita lisäpalveluita voivat olla esim. liinavaatteiden ja pyyhkeiden vuokraus, lisähenkilöiden yöpyminen tai paljun/poreammeen käyttö. Hinnastossa on hyvä mainita kaikista tarjoamistasi lisäpalveluista.

Varauspyyntöjen hyväksyminen ja varausehdot

Asiakkaiden sivuston kautta lähettämät tarjouspyynnöt ja yhteydenotot tulevat aina suoraan kohteen omistajalle, joten omistajana saat siis itse aina päättää hyväksytkö varauksen. Varauksissa noudatetaan aina omistajan päättämiä maksu-, varaus- ja peruutusehtoja, joista voit sopia suoraan asiakkaan kanssa.

Mökkivuokran lomakepohjat

Mikäli teillä ei ole olemassa omia varaus/maksuehtoja alta löytyy esimerkkitiedostot, joita voitte käyttää pohjana ja muokata vapaasti omaan käyttöönne sopivaksi.

Varausvahvistus ja laskupohja 


Matkustajailmoitus 

Huoneentaulu hätätilanteiden varalle

Vuokrakäytössä olevasta huvilasta on syytä löytyä näkyvältä paikalta huoneentaulu, josta löytyy kohteen tarkka sijainti ja ohjeet hätätilanteiden varalle ainakin suomeksi ja englanniksi. Huoneentaulusta on myös hyvä löytyä kohdetta hallinnoivan henkilön yhteystiedot.
Voitte tehdä oman huoneentaulun tai käyttää luomaamme pohjaa:


Mökkivuokran huoneentaulu 

Mökkikansio

Vuokrakäytössä olevasta huvilasta on hyvä löytyä myös kansio, johon omistaja voi kirjata hyödyllisiä tietoja, sekä yleisiä, että huvilalle yksilöllisiä käyttöohjeita. Mökkikansion tarkoitus on helpottaa vierailijan lomaa ja taata sen turvallisuus. Mökkikansio takaa myös sen, että esimerkiksi kohteen kodinkoneita käytetään oikein. Mökkikansioon voi lisätä myös esitteitä omista, sekä mahdollisten yhteistyökumppanien tarjoamista lisäpalveluista.